24 Μαρ 2021

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

«Είμαστε όλοι Έλληνες, οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας, οι τέχνες μας έχουν τις ρίζες τους στην Ελλάδα», Peter Shelley 

H φράση αυτή του σπουδαίου Άγγλου ποιητή φανερώνει τον θαυμασμό των Ευρωπαίων απέναντι στον ελληνικό πολιτισμό. Ο θαυμασμός αυτός οδήγησε πολλούς ανθρώπους από διάφορες κοινωνικές τάξεις να σταθούν δίπλα στο πλευρό των επαναστατημένων Ελλήνων και να τους βοηθήσουν με όποιο μέσο διέθεταν στον αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ' Δημοτικού παρακολούθησαν διάλεξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Byron και έμαθαν άγνωστες πτυχές της ζωής του και της παραμονής του στην Ελλάδα. Ο διάσημος Φιλέλληνας και ρομαντικός ποιητής, έφτασε στο Μεσολόγγι τον Ιανουάριο του 1824. Προσέφερε χρήματα από την προσωπική του περιουσία για την αγορά πολεμικού εξοπλισμού και εκμεταλλεύτηκε τη διπλωματική του επιρροή για τον Αγώνα. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ο Λόρδος Βύρων αρρωσταίνει βαριά και αφήνει την τελευταία του πνοή στην πόλη που τόσο αγάπησε.

Τιμάται ως ήρωας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση είναι ανεκτίμητη.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες